Verblijf

Barcelona is een heerlijk exotische stad met veel cultuur. Je kunt hier je verblijf regelen precies zoals jij wilt. Dus of je nou voor slapen bij een local kiest, of toch liever het comfort van een appartement hebt, er is genoeg te vinden op het gebied van slaapplekken in Barcelona!

Welke wijk?

El Born is een sfeervolle wijk in het centrum van de stad. Deze authentieke en nog niet zo toeristische wijk is prima voor winkelen. El Barri Gòtico bevindt zich in het hart van de stad, compleet met Romeinse ruïnes en Gotische architectuur. Hier slaap je voor het bruisende nachtleven. El Raval is een multiculturele wijk in opkomst en is nog niet zo duur als andere wijken in het centrum van Barcelona. Gràcia was voorheen een eigen plaatsje, en dat is te zien in haar sterke eigen identiteit. Door de studenten en artiesten is dit een levendige wijk. Voor een strandvakantie ga je naar La Barceloneta. In Poble Sec kun je prima wandelen en ontwijk je de drukte van de binnenstad. In L’Eixample vind je veel modernistische architectuur. Ga hier windowshoppen op de Passeig de Gràcia!

Verblijf in een Hotel

Barcelona telt meer dan 300 hotels. Genoeg keuze dus! In Barcelona vind grote ketens zoals Novotel, Best Western, NH Hotels en AC Hotels, maar al deze ketens én unieke en kleine hotels vind je ook op Booking.com.

Verblijf in een Hostel

Wie alleen reist, of liever in contact komt met andere reizigers, overnacht in een hostel (hostal of pensione). Hier heb je een goedkope en tegelijkertijd nette slaapplek op een locatie dicht bij het openbaar vervoer. Hostels hebben algemene slaapzalen, maar bieden ook privé-slaapkamers met eigen badkamer aan. Kijk bijvoorbeeld op Hostelworld.com.

Slaap bij een local

Wil je Barcelona ervaren zoals de Catalanen? Huur dan een appartement van een local! Het leuke hieraan is dat je niet tussen andere toeristen zit en dat de inrichting geheel uniek is.   Op Waytostay vind je erg mooie  appartementen die qua prijs soms niet onderdoen voor een doorsnee hotel. Airbnb.nl biedt goedkope slaapplekken, kamers en appartementen aan.

Suggesties

  • Verblijf met uitzicht op de stad vanaf het dakzwembad is het moderne en stijlvolle Andante Hotel*** zeker een aanrader! Geheel terecht de winnaar van de Tripadvisor Certificate of Excellence!
  • Wie tot laat wil stappen en niet veel geld gebudgetteerd heeft voor een slaapplek kan 24 uur per dag terecht in het kleurrijke Downtown Paraiso Hostel.
  • Royaal slapen doe je in het appartement in 19e eeuwse stijl in Dreta de l’Eixample.
  • Casa Camper**** is een modern boutique hotel waar je helemaal verantwoord, dus groen, kunt slapen.

 Leuke tips en informatie