Uitgaan in barcelona

Barcelona staat om meer bekend dan alleen Gaudi en La Rambla. In deze stad bevinden zich meer dan 500 uitgaansgelegenheden variërend van cocktailbars tot clubs, die doorgaan tot diep in de nacht. Spanjaarden nemen de tijd en eten vaak wat later, waardoor de meeste clubs rond middernacht opengaan. Daarnaast is het gebruikelijk eerst wat te gaan drinken met vrienden om vervolgens de avond voort te zetten in een van de vele discotheken.

Uitgaansgebieden

Een van de drukst bezochte uitgaansgebieden is Plaça Reial midden in het centrum. Vroeger was dit een plek waar alleen de toeristen uitgingen, maar het wordt steeds populairder onder de lokale bevolking. Dit komt door de brede keuze in bars. In de haven Port Olímpic, bij het centrale strand Platja de la Barceloneta ligt, bevinden zich veel bekende clubs.

Vamos nativo!

Wil jij je echt als een local voelen? Bezoek dan de trendy wijk Carrer Aribau waar je exclusieve clubs tegenkomt. De wijk Gràcia heeft een grotere keuze aan alternatieve muziek en heeft ’s zomers veel straatfeesten.

Uitgaanstips Barcelona

  • Wil je geen entree betalen? Ga dan uit op studentenavond donderdag en ga gratis naar binnen!
  • Liefhebbers van rockmuziek gaan naar Magic. Paseo Picaso 40
  • Manchester Bar draait rock, post punk en new wave en heeft twee locaties: Manchester Gótico en Manchester Raval. Carrer de Milans 5 & Carrer de Valldonzella 40
  • Een echt Spaans gevoel krijg je wel in Shango Bar. Carrer d’En Groch 2
  • Celebs en voetballers zijn te vinden in de hippe club Sutton waar house, dance en hiphop gedraaid wordt. Carrer Tusset 13


Leuke tips en informatie