Tapas happen

Natuurlijk moet er in het Spaanse Barcelona tapas worden gegeten. Deze kleine, smakelijke mini-gerechtjes zijn bekend en geliefd bij iedereen die Barcelona bezoekt en er woont. Ze zijn zelfs zo favoriet dat er in bijna elke straat wel een tapasbar te vinden is. De Spaanse taal begrijpen is trouwens niet nodig, tapas staan vaak prachtig uitgestald, klaar om opgegeten te worden.

De beste tapasbar vinden is misschien geen vervelende klus—overal proeven is geen straf—maar om een beetje richting te geven tijdens een weekendje Barcelona zetten we hier wat goede tapasbars in en om het centrum op een rij.

Quimet i Quimet (Poble Sec)
C/Poeta Cabanyes 25
Een kleine maar springlevende tapasbar waar de tapas vaak staand gegeten wordt (er zijn slechts 2 tafeltjes). Krap misschien, maar kwalitatief zó goed dat men er met plezier voor schouder aan schouder staat. Ook de prijzen zijn prima (vanaf € 0,95).

Lizarran (l’Eixample)
Calle Mallorca 257
Erg lekkere tapas voor een vriendelijk prijsje. De bediening loopt met tapas langs de gasten, die na afloop afrekenen aan de hand van de prikkertjes uit de tapas.

Lonja de Tapas (El Born)
Pla de Palau 7
Van 12.00 tot 00.00 uur genieten van goede tapas voor een prima prijs. De tapasbar is onderdeel van vier restaurants, met twee verdiepingen en een terras.

Cerveceria Catalana (l‘Eixample)
C/ Mallorca 236
Favoriet onder de locals, vooral omdat de tapas bijzonder en toch vriendelijk geprijsd zijn.Leuke tips en informatie