Shoppen in barcelona

Natuurlijk vind je in Barcelona de bekende Spaanse merken Zara, Desigual, Berschka en Mango. Maar het leuke aan deze stad is dat er nog zo veel meer te shoppen is. Genoeg om een heel weekend mee te vullen! Wat dacht je van kleine boetiekjes en kunstwinkels? Hou je dus van unieke winkels met spullen die je in Nederland niet kunt kopen? Ga dan naar de wijken El Raval en El Borne. Hier vind je ook veel vintagewinkels.

Ben je op zoek naar luxe? Dan zijn de grote warenhuizen in Eixample, zoals El Corte Inglés, El Triangle en Maremàgnum. Hier vind je afdelingen van grote merken zoals Sephora, Guess, Accessorize en FC Barcelona, maar ook kappers en schoonheidssalons. In Passeig de Gràcia hebben de luxemerken een winkel. Window shopping is waarschijnlijk het enige dat je kunt doen bij Manolo Blahnik, Max Mara en Chanel.

In Spanje heerst nog erg een cultuur van middagpauze. Kleinere winkels sluiten doorgaans tussen 13:00 en 13:30 voor de lunch. Grote warenhuizen blijven gewoon tot 20:00 uur geopend. Wil je goedkoop winkelen? Spanje heeft na de feestdagen ( vanaf 7 januari tot eind februari) en tijdens de zomervakantie (vanaf 1 juli tot eind augustus) rebajas (uitverkoop).

Shop ‘till you drop in Barcelona:

  • Bij Holala! vind je super veel vintage en tweedehands kleding en accessoires uit voornamelijk de jaren ’20, ’50 en ’60. Plaza Castella, Riera Baixa 11 en Carrer Tallers 73 (El Raval)
  • Impossible Project Barcelona heeft alles op het gebied van analoge fotografie, zoals polaroidcamera’s en accessoires. Tantarantana 16 (El Borne)
  • Bij Henna Morena koop je heerlijke mediterraanse beautyproducten. Calle Esparteria 12 (El Borne)
  • D-lirio verkoopt handgemaakte subtiele sieraden en tassen uit Barcelona zelf. Carrer Vidrieria 4 (El Borne)
  • Je vindt alles op het gebied van zeep en badderen in Enjabonarte. Carrer Argenteria 68 (El Borne)


Leuke tips en informatie