Vliegen naar Barcelona

Barcelona is vanuit Nederland goed aan te vliegen. Met een non-stop vlucht bent u in gemiddeld twee uur vliegen op de plaats van bestemming. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt 15 km buiten het centrum van Barcelona. Daarvandaan stapt u gemakkelijk op de taxi, bus, trein of in een gehuurde auto richting Barcelona.

Wie vliegen er op Barcelona?

Vanuit Nederland gaan er elke dag tientallen vluchten richting El Prat Barcelona, het vliegveld van Barcelona. Veel van deze vluchten vertrekken vanaf luchthaven Schiphol in Amsterdam. Het is ook mogelijk vanaf Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Groningen of Düsseldorf (Duitsland) te reizen. Vluchten vanaf deze vliegvelden gaan niet altijd direct naar Barcelona, maar naar regionale vliegvelden als Gerona of Reus; een stuk verder van de stad vandaan.

Enkele aanbieders van vluchten naar Barcelona zijn:

  • KLM
  • Vueling Airlines
    Vueling Airlines vliegt dagelijks meerdere keren direct naar Barcelona, zowel vanuit Amsterdam als Düsseldorf. Tijdens het boeken kan ook een huurauto en/of hotel geregeld worden.
  • Transavia
    Transavia vliegt dagelijks vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct naar Barcelona. Hotelreserveringen, huurauto’s en transfers van en naar het vliegveld zijn bij te boeken.
  • Corendon
    Corendon vliegt dagelijks van Amsterdam direct naar Barcelona. Ook hier kunt u hotel, huurauto en transfer van tevoren regelen.

Het vliegveld van Barcelona

Barcelona heeft een eigen internationaal vliegveld: El Prat Barcelona. De luchthaven ligt 15 kilometer buiten het centrum van de stad. El Prat Barcelona is goed bereikbaar per auto, taxi, bus (Aerobus en Nitbus) en trein (Rodalíes, vanaf stations Sants Estació, Passeig de Gracia en Estació de França).

Transfer van vliegveld naar het centrum

Transfers zijn bij de meeste aanbieders van te voren te boeken. Handig, want u bent zeker van tijdig vervoer van het vliegveld naar de stad. Transfers zijn vaak per tourbus, waarbij reizigers van dezelfde vlucht of met dezelfde bestemming naar Barcelona worden gereden. Vraag bij de reisaanbieder naar de mogelijkheden en kosten van de transfer.

Ook het huren van een auto of het reserveren van een taxi zijn mogelijk. Dit kunt u ter plekke regelen, maar ook hier is het verstandig dit van te voren te reserveren bij de reisaanbieder. Op die manier staat alles voor u gereed en komt u niet voor teleurstellingen te staan. Bovendien weet u van te voren wat de taxi of huurauto mag kosten.

Goedkoop vliegen naar Barcelona

Goedkoop vliegen naar Barcelona is zeker mogelijk, mits u met een aantal dingen rekening houdt. Zo is de prijs van uw ticket naar Barcelona afhankelijk van het moment in het jaar waarop u wilt reizen, maar ook het tijdstip waarop u wilt vertrekken.

Vliegen in het hoogseizoen (juli en augustus) is duurder dan daarbuiten. Ook feestdagen en weekendvluchten, tussen vrijdagmiddag en zondagavond, zijn duurder. Last-minutes zijn tegenwoordig niet meer goedkoop. Op het laatste moment boeken kan u € 200,- tot € 350,- per ticket kosten.

Heeft u de tijd dan kunt u wachten op een leuke aanbieding. Verschillende websites, waaronder die van de luchtvaartmaatschappijen zelf, bieden tickets naar Barcelona tegen gereduceerde tarieven aan. U heeft dan beperkte keuze in vertrektijden en data, maar dit soort kortingen kunnen al gauw tientjes per ticket schelen. Goedkope vluchten naar Barcelona kosten ongeveer € 50,- tot € 150,- per ticket.

Vliegen op Gerona of Reus

Vliegt u liever vanaf een ander Nederlands vliegveld dan Schiphol, of vanuit Düsseldorf? Veel van deze vluchten naar Barcelona komen aan op Reus en Gerona-Costa Brava. Dit zijn regionale vliegvelden. Beiden liggen ongeveer 100 kilometer vanaf Barcelona. In plaats van een kwartier, bent u dan ongeveer een uurtje onderweg richting het centrum van de stad.

Gerona-Costa Brava Airport
Gerona-Costa Brava Airport ligt in de omgeving van de Pyreneeën, richting de grens met Zuid-Frankrijk en 92 kilometer ten noorden van Barcelona. Vanaf Maastricht, Eindhoven en Groningen landt u op dit vliegveld. De reis over de weg naar het centrum van Barcelona duurt ongeveer een uur. Veel prijsvechters rekenen dit vliegveld tot hun bestemming richting Barcelona.

Reus Airport
Reus Airport ligt te midden van de plaatsen Reus en Tarragona, ten zuidwesten van de hoofdstad van Barcelona. De afstand tussen Reus Airport en Barcelona is 104 kilometer (1 uur en 20 minuten). Vanaf Reus reist u met de bus naar het centrum van Barcelona. Een enkele reis kost ongeveer € 15,- en een retourtje € 30,-. De bus stopt bij Sants Estació, Barcelona’s grootste treinstation. Tijdens de kerstdagen, Oud- en Nieuwjaarsdag rijdt de bus niet.

 Leuke tips en informatie