Reizen naar Barcelona

Barcelona bereik je het snelst met het vliegtuig. In iets minder dan twee uur ben je in Barcelona. Wie graag het heft in eigen handen neemt, kiest de auto. Heb je geen zin om zelf te rijden, maar wil je wel het landschap onderweg zien? Neem dan de trein of een bus naar Barcelona.

Met het vliegtuig

Uiteraard is vliegen de snelste manier om in Barcelona te komen. Het vliegveld heet El Prat en ligt op ongeveer twee uur vliegen, exclusief in- en uitchecktijd. Wie alleen handbagage meeneemt kan deze tijden verkorten, maar let wel op: elke maatschappij hanteert voor handbagage weer verschillende standaarden! Check dus de website van de vliegmaatschappij waarmee jij vliegt.

KLM vliegt elke ochtend, middag en avond meerdere keren van Schiphol direct naar Barcelona. KLM staat garant voor goede service op het vliegveld, als ook aan boord. Tijdens de vlucht zijn drankjes, snacks en maaltijden inbegrepen en dat terwijl de prijzen tegenwoordig niet veel meer verschillen met die van de low cost airlines. Tijdens het boeken van uw vliegtickets Barcelona, kunt u ook direct een hotel, huurauto of transfer van en naar het vliegveld bijboeken.

Wat kost een vliegticket naar Barcelona?

Retour vliegtickets zijn van € 90,- tot enkele honderden eruro’s te koop. Het beste kun je op vergelijkingssites als CheapTickets.nl of Worldticketcenter.nl een aantal mogelijke data invullen.

Wie vliegen er direct op Barcelona?

  • Vanuit Amsterdam: Vueling, Transavia, Iberia, KLM, Alitalia, Swiss International Airlines en Air France.
  • Vanuit Eindhoven: Transavia
  • Vanuit Rotterdam: Vueling en Transavia

Van het vliegveld naar het centrum

Het vliegveld ligt op zo’n 18 kilometer afstand van het centrum van Barcelona. Vanaf de luchthaven reis je verder met de Aerobus, trein, taxi of per nachtbus.

Aerobus

De Aerobus rijdt dagelijks gemiddeld elke 10 minuten. Afhankelijk van de drukte op de weg ben je nog een half uurtje onderweg. Aerobus A1 rijdt van de nieuwe Terminal T1 naar Barcelona, en van en naar Terminal T2 neem je Aerobus A2. Een kaartje kost rond zes euro en deze koop je in de verkoopautomaten of bij de buschauffeur. Check de actuele tijden en tarieven op aerobusbcn.com.

Nachtbus

’s Nachts reis je met de nachtbus N17 elke twintig minuten van en naar Terminal 1 en 2 en hartje Barcelona. Kaartjes kosten een paar euro en koop je bij de buschauffeur. Kijk voor meer informatie op emt-amb.com.

Trein vanaf vliegveld Barcelona

Wil je vanaf het vliegveld verder reizen met de trein, dan neem je lijn R2 Norte Aeropuerto vanaf Terminal T2. Vanaf de eerste terminal kun je een pendelbus nemen. Een koop je in de automaat op het perron. Meer informatie over de tarieven per zone en de actuele tijden vind je op renfe.com.

Taxi

Wie van deur tot deur wil reizen neemt de zwart-gele taxi’s. Zoals in vele steden geldt het tarief dat de meter aangeeft. Gemiddeld kom je uit op 20 tot 30 euro. Per koffer betaal je nog eens een toeslag van ongeveer een euro.

Met de trein

Reizen naar Barcelona met de trein is een hele onderneming. Je moet minstens een paar keer overstappen, en al je alle aansluitingen haalt ben je ruim 13 uur onderweg.  Pas vanaf Parijs kun je direct naar Barcelona reizen. Je kunt reizen met verschillende organisaties.

Via TGV kun je de nachttrein Elipsos nemen. Hiervoor moet je wel van station Gare du Nord naar station Austerlitz reizen. Elipsos rijdt maar een aantal keren per week. Kaartjes kosten rond 240 euro Amsterdam naar Barcelona. Kijk voor meer informatie op voyages.sncf.com.

Via InterRail moet je een Global Pass aanschaffen. Deze kost, afhankelijk van de duur van je reis, vanaf ongeveer 180 euro. De EuRail pas die lijkt op de InterRail pas is alleen geldig voor mensen buiten de EU.

Met de auto

Wie er een echte road trip van wil maken, kan met de auto gaan. Toch is dit geen aanrader, want niet alleen ben je lang onderweg (ongeveer 15 uur), maar kan de reis enkele honderden euro’s kosten aan brandstof en tolgeld.

Met de bus

Een goedkopere road trip maak je met Eurolines. Je kunt al retour reizen voor zo’n 90 euro. In de populairdere periodes verdubbelt de prijs naar ongeveer 170 euro. Je kunt opstappen in diverse steden in heel Nederland. Met de bus ben je ongeveer 20 uur onderweg en reis je door bijna heel West-Europa. Kijk voor meer informatie op eurolines.nl.Leuke tips en informatie