Cultuur

Wandelen door de oude straten van Barcelona is al een ervaring op zichzelf. Verstopte pleintjes en gebouwen uit verschillende perioden maken het een belevenis voor jong en oud. Architecten gebruikten meer kleur, vorm en extremen in het ontwerpen van de gebouwen,wat Barcelona uniek maakt in vergelijking met andere wereldsteden.

Maar daar houdt het niet op, deze stad heeft een groot palet aan kunstmusea. Meer dan 50 verschillende musea vertellen je alles over de (kunst)geschiedenis van Barcelona en over de hedendaagse uiteenlopende kunstenaars die deze stad maken tot wat ze nu is.

Ook voor muziekliefhebbers is er genoeg te vinden. De zomer is volgeboekt met levendige muziek festivals en uitbundig gevierde feestdagen. Live muziek is niet weg te denken uit het uitgaansleven van Barcelona. Bezoek daarom ook het Barcelona zomerfestival ‘Grec’, een maandlang durende dans en muziek festival waar dit jaar o.a. Joss Stone en Jamie Cullum optraden.

Wat niet te missen in Barcelona:

  • Museu Nacional d’Art de Catalunya waar kunst te zien is van de 12e tot de 20e eeuw. Vanaf de traptreden voor dit museum heb je een schitterend uitzicht over Plaça España en over Barcelona.
  • Op vrijdag en zaterdagavond kun je op Plaça España genieten van de magische fonteinen (Fonta Mágica) een spectaculaire water, muziek en lichtshow.
  • In mei kun je een nachtje doortrekken en deelnemen aan allerlei activiteiten tijdens de museumnacht.
  • Elektronische muziek en media van de hele wereld komen samen op het welbekende Sonár festival, zeker een bezoekje waard.
  • Regenachtige zondag? Bezoek het Picasso museum in de wijk Born.
  • De zomer begint hier met Sant Joan een feest waar de stad zich vult met vreugdevuren en de inwoners de lucht oplichten met vuurwerk.
  • Bezoek het Spaanse dorp Poble Espanyol. Een dorp met 116 gebouwen in verschillende stijlen die de regio’s van Spanje vertegenwoordigen.
  • Als de temperatuur iets zakt aan het einde van het jaar, sla de beroemde kerstmarkt Fira de Santa Llúcia niet over. Het is de perfecte plek om in de kerststemming te komen.


Leuke tips en informatie