Bezienswaardigheden

Barcelona is zonder meer een bijzondere stad. Levendige cultuur, unieke architectuur en een bruisend nachtleven maken de stad tot een leuke bestemming voor een weekendje weg. Beleef de stad op haar mooist en bezoek de volgende highlights:

 • La Rambla

  Een van de populairste straten van Barcelona. Vol marktkoopmannen, straattheater, artiesten en andere creatievelingen. La Rambla is van ’s ochtends tot ’s avond een bruisende boulevard voor toeristen en locals. De ideale aftrap voor een duik in het Spaanse nachtleven.

 • Port Vell

  In de haven van Port Vell loopt u langs indrukwekkende standbeelden en musea, maar geniet u ook van heerlijk eten en drinken in trendy bars en restaurants. Het aquarium en het maritiem museum met een 16e-eeuwse replica van een Spaans Galei zijn aanraders.

 • Park Güell

  Een bijzonder groen icoon van Barcelona. Park Güell staat vol met unieke, kleurrijke kunstwerken en architectuur. Ontworpen door Gaudí en prachtig vormgegeven met mozaïekversieringen en natuurlijke vormen. Wandel langs uitgestippelde routes en bezoek het museum om alles te ontdekken.

 • Camp Nou

  Dè voetbaltempel van Barcelona en het grootste voetbalstadion van Europa, met 99.354 zitplaatsen, de bestuurszetel en het clubmuseum. Een rondleiding door het indrukwekkende Camp Nou is voor voetballiefhebbers, fans van F.C. Barcelona en alle andere bezoekers aan de stad een aanrader.

 • La Sagrada Família Basiliek

  Een bijzonder architectonisch hoogtepuntje en een boegbeeld van de stad is de ‘Heilige Familie’, naar het ontwerp van Gaudí. Ook heel bijzonder: na meer dan 130 jaar is de Sagrada Família basiliek nog altijd niet af. De majestueuze kerk is desondanks prachtig om te zien, van binnen en van buiten.

Ook leuk

 •  In 1992 speelde de Olympische spelen zich af in Barcelona. Hier was speciaal door architecten uit de hele wereld een Olympisch dorp gebouwd. Deze mooie ontwerpen zijn te bewonderen in de wijk Barceloneta.
 • Voor een andere blik op Barcelona kun je vanuit Port Vell een boottocht maken rond de haven of langs de kust tot het complex van Fórum.

Leuke tips en informatie