Fietsen

Barcelona is heel goed te verkennen op de fiets. Een fiets geeft vrijheid: door de hele stad liggen fietspaden. Op een veilige en relatief snelle manier verkent u de stad. Liever meteen de goede kant op dan rondjes rijden? Georganiseerde fietstours bieden uitkomst.

Op allerlei plekken in de stad zijn fietsen te huur. Bent u bekend met de omgeving, dan is het plezierig zelf op pad te gaan. Een leuke manier om de stad voor het eerst te ontdekken, of nieuwe plekken te bezoeken, is meedoen aan een van de vele fietstours.

Met een kleine groep gaat u al fietsend op pad. Een gids neemt u mee naar de beste plekjes en mooiste bezienswaardigheden. Ondertussen vertelt hij of zij alles over de verhalen achter de stad en haar lange geschiedenis. Als u wilt kunt u ook een priv├ętour boeken.

Fietstours zijn er ook met een thema. Tapastours bijvoorbeeld, waarbij u stopt langs de lekkerste tapasbars en restaurants om hapjes te proeven. Voetbalfans doen misschien liever mee aan de Camp Nou tour en Barcelona krijgt een heel nieuw gezicht tijdens een fietstour in het donker.

Een groepstour door de stad duurt gemiddeld 3 uur of langer.

Leuke tips en informatie