Activiteiten

In een grote stad als Barcelona is meer dan genoeg te doen!

 • Fietsen

  Barcelona is heel goed te verkennen op de fiets. Een fiets geeft vrijheid: door de hele stad liggen fietspaden. Op een veilige en relatief snelle manier verkent u de stad. Liever meteen de goede kant op dan rondjes rijden? Georganiseerde fietstours bieden uitkomst.

  Op allerlei plekken in de stad zijn fietsen te huur. Bent u bekend met de omgeving, dan is het plezierig zelf op pad te gaan. Een leuke manier om de stad voor het eerst te ontdekken, of nieuwe plekken te bezoeken, is meedoen aan een van de vele fietstours.

  Met een kleine groep gaat u al fietsend op pad. Een gids neemt u mee naar de beste plekjes en mooiste bezienswaardigheden. Ondertussen vertelt hij of zij alles over de verhalen achter de stad en haar lange geschiedenis. Als u wilt kunt u ook een privétour boeken.

  Fietstours zijn er ook met een thema. Tapastours bijvoorbeeld, waarbij u stopt langs de lekkerste tapasbars en restaurants om hapjes te proeven. Voetbalfans doen misschien liever mee aan de Camp Nou tour en Barcelona krijgt een heel nieuw gezicht tijdens een fietstour in het donker.

  Een groepstour door de stad duurt gemiddeld 3 uur of langer.

 • Met de kabelbaan naar Montjuïc

  Vanaf de top van Montjuïc heeft u een prachtig uitzicht over de stad. U komt er met de bus, taxi of met wat stevige inspanning al wandelend. Een andere leuke manier is echter de kabelbaan van Montjuïc. Ga zitten en geniet van het uitzicht!

  De kabelbaan van Montjuïc, de Telefèric, brengt u op een comfortabele manier naar de top van de Montjuïc. De cabines, die op ongeveer 70 meter boven de grond hangen, kunnen 20 personen tegelijk vervoeren.

  Bovenop de Montjuïc is nog een andere kabelbaan richting het allerhoogste punt. Daar staat het Castell de Montjuïc, een voormalig militair fort en gevangenis. De cabines van de kabelbanen zijn voor een groot deel van glas; een ideaal moment om mooie foto’s te maken. Voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en om simpelweg te genieten van een adembenemend uitzicht over Barcelona.

 • Wandelen door El Borne

  El Borne is een van de leukste wijken van Barcelona. In de wijk proef je nog de authentieke Catalaanse sfeer, met veel kleine winkeltjes en kunstgaleries, maar ook goede restaurants en designerwinkels.

  In El Borne vindt iedereen wel iets bijzonders. Het is een prima wijk om te shoppen, maar duik ook eens een zijstraatje in. Hier zitten leuke boetiekjes en pleintjes verscholen waar het op de terrasjes goed toeven is.

  Een mooi fotomoment vormt de indrukwekkende Santa Maria del Mar. Deze gotische kerk ziet er van buiten redelijk sober uit, maar van binnen verbaasd ze met haar afmetingen. De kerk is in de Middeleeuwen opgetrokken met de hulp van iedereen die mee wilde helpen en is daarom een authentiek middelpunt van de wijk geworden.

  Om de Santa Maria del Mar liggen veel kleine straatjes en steegjes die erom smeken bewandeld en bekeken te worden.

 • Hop on hop off

  Een leuke manier om Barcelona goed te leren kennen is met een van de hop on, hop off bustours. Deze bussen rijden de hele dag af en aan tussen de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona.

  Er rijden verschillende maatschappijen in Barcelona die hop on, hop off tours aanbieden. Ze zijn goed te herkennen als dubbeldekker bussen, vaak met een open bovendek. Afhankelijk van de aanbieder, rijden bussen verschillende routes door de stad. Reken op 1 of 2 dagen om alle bezienswaardigheden aan te doen.

  Een kaartje is de hele dag geldig en je kunt in- en uitstappen zo vaak je wilt. Bovendien wordt er tijdens de ritjes van en naar de locaties meer achtergrondinformatie gegeven, om zoveel mogelijk van Barcelona te ontdekken.

  Je kunt ook afwisselen tussen de verschillende busroutes. De hop on, hop off service stopt ongeveer iedere 5 tot 25 minuten bij elke locatiehalte. Dit is afhankelijk van het seizoen (in het hoogseizoen rijden de bussen vaker).

 • Naar het strand

  Ook aan het strand van Barcelona is er veel te beleven. Het is een van de beste strandsteden van de wereld. Strandtenten en terrassen zorgen voor de nodige gezelligheid en koesteren de Catalaanse liefde voor lekker eten. En dan hebben we het nog niet eens over het mooie Spaanse weer…

  Overdag is het strand van Barcelona een ideale plek om te ontspannen, te genieten van de zee en de aangename temperaturen. Dat de zon ’s avonds ondergaat betekent hier niet dat iedereen direct het strand verlaat. Terrasjes, restaurants en discotheken langs het strand gaan en blijven gewoon open.

  Net buiten de stadsgrenzen zijn de stranden groter en ook erg mooi. Deze stranden aan de rand en net buiten Barcelona zijn goed te bereiken met de Cercanías (Catalaans: Rodalies), de regionale trein van Catalonië.

Ook leuk om te doen!

 • Bezoek Camp Nou, het immense stadion van F.C. Barcelona en aanschouw het heilige gras van misschien wel de beste voetbalclub ter wereld.
 • Ga eten in een goede tapasbar en bestel minimaal 1 keer de duurste Iberico.
 • Do as the locals do: ga pas om 22 uur eten en ga er lekker een paar uur voor zitten.
 • Loop voor verkoeling naar Park Güell, of Parc de la Ciutadella, met haar prachtige fontein. Strijk neer op een van de grasveldjes aan de westkant van het park, bestel een drankje en ontspan.
 • Dompel onder in de Middellandse Zee tijdens een bezoek aan l’Aquàrium de Barcelona. Met een duikdiploma kunt u er op woensdag en in de weekenden tussen de haaien zwemmen!
 • Midden in het centrum en Parc de la Ciutadella ligt Barcelona Zoo. Erg leuk zijn de verschillende apen in het park. Ontdek er ook alles over de eerste albino gorilla ooit in een dierentuin: Snowflake.
 • Vlakbij het park staat de Arc de Triomphe, een rode bakstenen triomfboog gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1888. Heel kleurrijk en mooi om te zien met al die palmbomen, zeker in combinatie met een wandeling over de promenade daaromheen.
 • Gotische bombast: dat is het indrukwekkende Cathedral de la Santa Creu. Let op de prachtige details van het glas in lood, de lampen, altaren en het orgel. Als u wilt kunt u er een kaarsje aansteken.
 • Na zonsondergang is het tijd voor het spektakel van de Font Magica aan het Plaça de Carles Buïgas. Van mei tot september is de enorme fontein onderdeel van een mooie licht- en muziekshow. Het begint na 20 uur, maar kom ruim op tijd voor een goed plekje en voldoende zicht.
 • Zoals Gaudí was er maar één. Het kleurrijke, eigenaardige Casa Batllo is, net als veel van de mooiste architectuur in Barcelona, door hem ontworpen. Tegenwoordig is het een museum, maar alleen het gebouw zelf is al een bezoek waard. Ook Casa Mila is ontworpen door Gaudí. Dit onconventionele appartementsgebouw is minder kleurrijk, maar zeker niet minder bijzonder.
 • Bezoek een van de versmarkten van Barcelona, bijvoorbeeld de Mercat de la Boqueria. Had u nog geen trek dan krijgt u het wel, want de prachtig uitgestalde groenten, vlees en vis doen iedereen watertanden.

Leuke tips en informatie